Husdränering

Pris och tips för dig som ska dränera hus

Vanliga frågor om husdränering

Hur lång tid tar det att dränera huset?

Ett normalstort svenskt hus (cirka 75-125 kvadratmeter) tar ungefär 14-18 dagar, beroende på förutsättningar, omfattning och årstid. För exakt uppfattning om tid och kostnad för en husdränering bör du allt ta in flera offerter från olika dräneringsfirmor... (prova gratis sådan tjänst via länken).

Vad bör jag tänka på om jag ska dränera torpargrund?

En så kallad "torpargrund" är inte alltid lika stabil som exempelvis en "krypgrund". Det innebär att man måste ställa högra krav på aktsamhet hos de som gräver och genomför dräneringsarbetet. Det är alltså viktigt att du och din entreprenör går igenom ert projekt innan och förvissar er om att rätt försiktighetsåtgärder är vidtagna.

Måste man dränera krypgrund?

Grundregeln är att du alltid bör genomföra en husdränering om din grund utsätts för fukt. Så steg ett är att udnersöka detta, din dräneringsentreprenör kan antagligen erbjuda denna tjänst. Egentligen finns det ingen grund som helt klarar sig utan dränering, så se till att ditt hus är dränerat på ett bra sätt.

Vad kostar husdränering?

Priset varierar mycket beroende på ditt hus och exakt vilket arbete som ska utföras. Mer info om kostnad för dränering hittar du här. Priset beror också på vilket material du änvänder, såsom Isodrän eller Pordrän.

Hur ofta måste man dränera huset?

Det finns ingen exakt siffra men om den senaste dräneringen lades för 25-30 år sedan kan det vara läge att se över dräneringen och hur fukt och vatten transporteras bort från ditt hus.

Varför ska jag dränera?

Att dränera är ett enkelt sätt att sänka sina energikostnader, särskilt om du har ett gammalt hus. Andra åtgärder som kan hjälpa dig spara pengar är att installera bergvärme, sätta in energisnåla fönster samt se över taket och tilläggsisolera vinden.

markarbeten.gif

markarbeten.gif

 

Ta in flera offerter och jämför företagen i lugn och ro.