Husdränering

Pris och tips för dig som ska dränera hus

Dränering Stockholm

För att genomföra en dränering i Stockholm finns det några saker som är särskilt viktiga att tänka på. Precis som för dräneringar i Göteborg så är husdränering i Stockholmsområdet lite annorlunda jämfört med dränering på mindre orter, framför allt när det gäller antalet dräneringsfirmor som finns att tillgå samt priset på jobbet.

Tips när du ska dränera i Stockholm

När du letar firma för din dränering, Stockholm med omnejd, så bör du först och främst se till att kontakta flera olika dränerare. Här är din chans att faktiskt utnyttja det faktum att du befinner dig i en storstad genom att se till de olika markfirmorna som utför dräneringar hos dig också ser till att vässa sina erbjudanden för att få dig att välja just dem till din dränering. 

Dränering i StockholmStalltipset är att alltid kontakta minst tre olika firmor, men helst fler. Antingen kollar du upp lokala aktörer i din lokaltidning, eller så utnyttjar du en kostnadsfri tjänst för offerter på dränering i Stockholm, exempel på sådan finns via länken.

När du får in de olika offerterna bör du i lugn och ro sammanställa frågor kring eventuella oklarheter i offerterna och kontrollera dessa med firmorna. Be gärna också om referenser från tidigare genomförda dräneringar av respektive firma. En husdränering är ett stort jobb och inget du bör ta lätt på - gör din research grundligt!

Pris: dränering Stockholm

I vår guide till vad dränering kostar får du ett bra hum om prisnivån för dräneringsarbeten i Sverige. Gäller det en husdränering i Stockholmstrakten kan du räkna med att priserna generellt sett är 20-30 procent högre. Detta för att storstäder i allmänhet är dyrare för entreprenörerna att verka i. Dock är det den allmänna prisskillnaden, för ett enstaka jobb finns alltid chansen för dig som kund att förhandla bra och på så sätt få ned priset. Några saker som gör att din dränering kan utföras till så låg kostnad som möjligt är:

  • Ta in flera offerter för att få ett bra underlag på vad just din dränering kostar.
  • Fråga om offerter med och utan materialkostnad - för att se om det lönar sig för dig att köpa in materialet själv.
  • Förhandling! Dräneringsfirmorna behöver dig som kund, utnyttja det och spela ut dem mot varandra.
  • Var ute i god tid. Då kan du med lite tur planera in dräneringen när markfirmorna har mindre att göra och därigenom få ner priset något.

Hitta dräneringsfirma i Stockholm

Det finns som sagt många dräneringsfirmor i Stockholmsområdet och du kan utan tvekan ha en smärre djungel att gå igenom för att träffa rätt. Utnyttja därför gärna någon av de många tjänster för att gratis begära in offerter som finns på marknaden. Välj t.ex. din stockholmskommun i listan här nedan för att komma till tjänsten Markproffs som samlar entreprenörer i hela Sverige. Där kan du sedan fylla i dina uppgifter och låta företagen kontakta dig med prisförslag.

OBS! I vissa webbläsare måste du klicka på "tillåt" eller liknande för att en ny flik ska kunna öppnas.

Lycka till med din dränering i Stockholm!

markarbeten.gif

markarbeten.gif

 

Ta in flera offerter och jämför företagen i lugn och ro.