Husdränering

Pris och tips för dig som ska dränera hus

Malmö och Skåne

En dränering i Malmö och Skåneregionen har sina egna särskilda förutästtningar. Dessa saker är viktiga att tänka på för att din husdränering ska lyckas:

Hitta rätt dräneringsfirma i Malmö

Malmö är en växande storstad och därmed ökar också antalet markfirmor som utför dräneringar. Detta är mest av godo för dig som kund, men det gäller att vara på sin vakt. Samtidigt som många olika dränerare innebär större möjligheter för dig att pressa priset så ökar också den lilla andelen oseriösa aktörer. Så här du letar dräneringsfirma i Malmö ökar alltså vikten av att göra ett gediget förarbete där du jämför olika företag och granskar dem ordentligt innan du gör ditt val.

En tjänst som samlar olika dräneringsfirmor i Malmö (och i resten av Skåne) är dränering via Markproffs.

Markfirmor i Skåne

Skåne är en av Sveriges mest tätbefolkade regioner och oavsett om du bor i storstäder som Malmö och Helsingborg eller lite mindre orter som Ystad eller Båstad så kan du räkna med att det finns många fullgoda alternativ när du vill hitta en markentreprenör som gör jobbet åt dig. Generellt kan du, lite grovhugget, räkna med tre olika typer av dräneringsfrimo i Skåne:

  • Jättarna, som ofta utför större byggprojekt men ibland kan ta sig an mindre projekt hos privatpersoner.
  • Mellanstora företag, ofta med mellan 5-25 anställda, har ofta en stark ställning lokalt på sin ort vad gäller olika markjobb och tomtarbeten.
  • Små företag och enmansföretag. Dessa tar ofta in hjälp från andra små markfirmor om de anlitas för t.ex. en dränering.

Vilken typ av markfirma du föredrar eller som passar bäst för just din husdränering är omöjligt att säga, alla har sina egne för- och nackdelar. Generellt gäller dock att du får bäst resultat när du inte anlitar på den första offerten du får in utan istället kontaktar flera olika firmor och sedan väljer mellan dessa när du kollat hur deras offerter ligger i pris mot varandra, och vem som känns mest förstående för just dina behov.

Kontrollera dräneraren med dessa frågor

Ställ dessa frågor till dräneringsfirman i Malmö så ökar du chansen att få en riktigt bra husdränering som både håller kvalitetskraven och livslängden samt utförs till så bra pris som möjligt:

  1. Har ni utfört andra dräneringar i Malmö/Skåne? Kan jag få se några referenskunder?
  2. Specificerar ni vad som är materialkostnad och arbetskostnad, ssamt delar upp offert och faktura i sina beståndsdelar?
  3. Har ni de certifikat som krävs för arbetet?
  4. Hur lång tid tar arbetet? Kan vi avtala maximal tid på förhand i avtalet?
  5. Vilken lösning och vilka material rekommenderar ni för mig, och varför?
  6. Ställ dessa kontrollfrågor och se till att svaren känns genomtänkta och trovärdiga - då är du på god väg att få ditt arbete utfört på ett korrekt och kostnadseffektivt sätt!

Olika markfirmor som arbetar i Skåne

Med nedanstånede "rullgardinsmeny" kan du klicka på en ort i Skåne och sedan komma till en tjänst där du kan begära in offerter från flera olika markföretag i just den orten. Denna tjänst är gratis och du förbinder dig inte att anlita någon av firmorna.

OBS! Du kan behöva klicka på "Tillåt" eller liknande eftersom att ett nytt fönster i din webbläsare öppnas.

Lycka till med din dränering i Malmö / Skåne!

markarbeten.gif

markarbeten.gif

 

Ta in flera offerter och jämför företagen i lugn och ro.