Husdränering

Pris och tips för dig som ska dränera hus

Isodrän

En husdränering med isodrän är en vanlig kombination när det är dags att dränera runt husgrunden och/eller isolera runt källare och husgrund.

Så funkar dränering med Isodrän

Isodrän är ett varumärke som tillverkare fuktskyddande skivor som används i samband med framför allt dräneringar. I korthet kan man säga att fördelen med Isodrän är att det istället för att hålla fukten borta faktiskt suger åt sig väta, både från marken runt huset men även från huset och husgrunden självt. Isodränskivorna leder sedan bort vattnet.

Dessa därneringsskivor är tilvlerkade utav plastkulor (cellplast) som satts samman för att ge Isodränmaterialet dess unika egenskaper. En annan typ av isolerings/dräneringsskiva som är lik Isodrän är Pordrän.

Tips: Begär offerter gratis på dränering med eller utan Isodrän via www.markproffs.se. Funkar i hela Sverige.

Alternativa lösningar

Ett annat populärt alternativ vid husdränering är "Platonmatta", en matta i polyten med goda fuktskyddande egenskaper. Även tidigare nämnda pordrän är ett vanligt val som isolering och fuktspärr vid husdräneringar. Observera att vilken lösning som är bäst för just ditt hus oftast är bäst att slå fast i samråd med den dräneringsfirma som utför jobbet. Olika företag kan också erbjuda olika priser, vilket gör att Isodrän kanske är bästa valet för dig och din ekonomi om du dränerar med Bengans Bygg i Stockholm, medan en annan person får en mer prisvärd och effektiv dränering med Dannes Dränering i Göteborg.

Det är också möjligt att kombinera flera olika material, såsom pordrän/isodrän, i en och samma dränering.

Pris för isodränskivor

När du köper isodränskivor som privatperson får du ofta betala något mer i pris än om köpet sker genom en markentreprenör eller byggfirma, då dessa ofta har storkundsrabatter hos återförsäljarna. Be alltid om offerter från olika företag på materialinköpen innan du springer iväg och handlar på egen hand.

Isodränskivor kostar ungefär mellan 140-240 kr/kvadratmeter, beroende på vilka egenskaper du villa ha (Isodrän kommer i flera olika varianter, med varierande kostnad). Sedan får du räkna med en ökad arbetskostnad med ungefär lika mycket per kvadratmeter när du sätter isodrän jämfört med om du skulle ha skippat det helt.

Vill du veta mer om priser för denna typ av projekt i allmänhet kan du läsa Vad kostar en husdränering?

 

markarbeten.gif

markarbeten.gif

 

Ta in flera offerter och jämför företagen i lugn och ro.